„Спри! Животът е с предимство”, призоваха децата от ОУ „Христо Ботев” Поморие по повод Световния ден за възпоменание на жертвите, загинали при пътнотранспортни произшествия. Акцията по безопасност на движението се проведе на пътното платно пред входа на учебното заведение.

Малчуганите развълнувано спираха преминаващите водачи на моторни превозни средства, раздаваха им информационни материали и отправяха пожелания за приятно пътуване.

Предпазните ограждения встрани от пътното платно бяха облепени с множество тематични рисунки, дело на малките полицаи. Учениците се запознаха с правилата за Безопасност на движение по пътищата не само чрез провелите се творчески занятия, но и чрез последвалата закачлива викторина.

В дейностите на кампанията ентусиазирано се включиха и възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” в град Ахелой.

Успехът на инициативата обаче нямаше да бъде същият без помощта и активното участие на полицейски инспектор Георги Димитров и пътните полицаи от Районно управление Полиция – Поморие.

Всички мероприятия се проведоха със съдействието на Община Поморие, РУ Полиция – Поморие и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.