Млад мъж от Монтана е загинал, докато оправял повреда на интернет връзка. 29-годишният Петър Б.Ц. е паднал от стълба, издигната на 5-метрова височинна. Петър е издъхнал на място. Очевидци на тежкия инцидент го откарали в болницата, но там лекарите не могли да сторят нищо - момчето било мъртво, съобщава "Конкурент".

Трагедията е станала около 19.30 ч. на ул. „Одрин” в ромския квартал Кошарник в Монтана. Петър и колегата му С.И.К. били изпратени да отстранят повреда. Кутията на оператора е на електрически стълб. Петър се покачил на стълба, за да стигне до нея. Точно какво се е случило на високото не е ясно. В един момент техникът полетял от стълбата и паднал. Свидетели подали сигнал на тел. 112 и от там пратили полиция и линейка.

Криминалистите са започнали разследване по случая. Проверка извършва и инспекцията по труда, съобщи директорът й Димитър Петров. Според кабелни оператори това е първият подобен инцидент с техник. До момента не е регистрирана злополука при качването на момчетата по стълбовете.