Джихадисти държат десетки жени за сексробини в мръсни бетонни затвори, без прозорци и в условия, които биха отвратили и куче. Мръсни възглавници лежат разпръснати по пода на тъмна, усойна бетонна стая. Това малко помещение, с неговите олющени стени, покрити с молитви е било сцена на неразказания ужас на десетки жени, държани вътре като секс робини от екстремисти на "Ислямска държава".

Затворът е бил открит от бунтовническите сирийски бойци, изпратени да изчистят северния град Манбидж от присъствието на ИД, след като той бе отвоюван от екстремистите миналия месец.

Бойци от Военния съвет на Манбидж, подкрепяни от САЩ, Сирийските демократични сили, предвождани от кюрдите, разказаха за затвора, в който в 10 клетки са били затваряни жените пред "Arab24".

В кадри от мястото се вижда тежка метална врата, която води до друга по-голяма стая, само от бетон, без прозорци.

Там, на земята, стои кучешка купичка... пълна с неясна храна и течности. На друго място женски гребен е оставен на синя сатенена възглавничка. Тънки матраци, мухлясали и покрити с мръсотия.

В зловещия затвор са намерени и наркотици, контрацептиви и сексуални стимуланти, използвани от екстремистите, които са насилвали жертвите си.

Пред Sky News войникът Ибрахим Ал-Мохамед разказва за това какво са намерили: "Открихме групов затвор за жени на "Ислямска държава", с общи стаи и отделни клетки. Открихме инструментите за най-извратените и жестоки мъчения. Дано Бог ги прокълне!".