На отбивката за Нова Загора на АМ ”Тракия” е засечен и спрян лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 38-годишен мъж от сливенския квартал “Надежда”. В колата полицейските служители намерили пет мастербокса с 50 000 къса цигари, без акцизен бандерол. След около 20 минути е засечен и втори автомобил, превозвал контрабандна стока. Водачът забелязал полицейските служители и опитал да избяга. При започналото преследване по пътя от АМ ”Тракия” към Нова Загора, при село Езеро, автомобилът бил пресрещнат от служители на РУ-Нова Загора и задържан. От него са иззети 50 000 къса цигари без бандерол. Водачът е 39-годишенн мъж, също от квартал “Надежда” в Сливен.

Контрабандните цигари са иззети от същите служители на “Икономическа полиция” в Сливен, които в началото на месец юни тази година задържаха трима мъже, занимавали се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Тогава, в опита си да осуетят проверката, те удариха служебния автомобил, опитаха да избягат и катастрофираха в центъра на село Богданово. При акцията бяха иззети 50 000 къса цигари. Единият от задържаните получи осъдителна присъда.

Операциите по противодействие и пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават.