На 25 и 26 август летище Бургас и летище Варна последваха олимпийския девиз „по-бързо, по-високо, по-силно“.

Пътниците имаха възможност да наблюдават и да участват в изпълнения на пет художествени гимнастички от Спортен клуб по художествена гимнастика „Черноморец“. В рамките на половин час те представиха пред заминаващите туристи на морските летища своята грация и ловкост с уредите.

Импровизираната Олимпиада показа на пътниците красотата на художествената гимнастика отблизо и им помогна да усвоят някои магични движения и техники с лента, топка, обръч и въже. В края на демонстрациите си гимнастичките подредиха петте преплетени кръга – символ на континентите, обединени в олимпийското движение, така както и летището обединява съдби от различни краища на света.

С тази инициатива, която „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД организира по повод 10-тата годишнина на компанията, олимпийският дух продължава, дори и след края на най-големия спортен форум. Най-подходящото място за това са летищата Бургас и Варна, където част от дейността е стремежът към „по-бързо, по-високо, по-силно“ развитие. Стремежът към усъвършенстване е винаги в духа на летищната дейност, за това Олимпиадата никога не приключва.