Веселина беше превърнала апаратамента, в който живяха с Димитър, в непробиваема крепост. Беше залостила вратата и не пускаше никого вътре. Постоянно чувахме писъци, но никой не можеше да влезе. Преди повече от година, за не плаща разходи за двама за входа, тя обясни на касиерката на блока, че е настанила мъжа си в социален дом, за да се грижат за него. А той е бил вече мъртъв...“. Това разказаха потресени съседи на 59-годишната учителка Веселина Гинева, която е обвинена в умишлено умъртвяване на бившия си съпруг инж. Димитър Миразчиев, дългогодишен специалист в „Нефтохим“. Припомняме, че останки от тялото на мъжа бяха намерени на 26 февруари 2015 година в района на ж.п. прелеза край Колежа по туризъм в Бургас. Чак година и половина по-късно криминалистите установиха, че човешките кости са изхвърлени там, за да бъде прикрито жестоко престъпление. Зловещата история се разплита, когато е установена самоличността на мъжа, чиито кости бяха открити тогава. Така разследващите стигат до Веселина, която вчера беше беше обвинена в убийство на човек в безпомощно състояние. Окръжният съд я остави в ареста, а по време на съдебното заседание тя изпадаше в крайни емоционални и неадекватни състояния – смееше се, плачеше, крещеше.

Съседите от блока, в който живее Веселина, останали в шок, като разбрали, че повече от година тя ги е заблуждавала. Докато е бил жив инж. Димитър Миразчиев често излизал на терасата на апартамента на ужасите, намиращ се 8-мия етаж, за да вика за помощ „Помощ, гладен съм, жаден съм“, крещял Димитър. Комшиите разказват, че били безсилни пред Веселина, която залоствала вратата и не го пускала навън. „Обаждали сме се на телефон 112, но изпращаните служители също не бяха пускани в жилището“, разказват жители на блока. До последно те смятали, че Димитър е жив и е настанен в дом, където да се грижат за него. Вчера, когато Веселина беше обвинена в убийството на Димитър, те потресени разбрали, че той всъщност не е жив от 1 август 2014 година. „Веселина е прибирала голямата пенсия на мъжа си, докато е бил мъртъв, а всяка вечер след 20 часа обикаляше кофите за смет в района, мъкнеше стари мебели и счупени столове, които стоварваше в общите жилищни части, у дома си и на терасата“, разказва отвратена от нея съседка. Веселина не е плащала сметките си за вода, не е допускала инкасаторите да отчетат разходите й, очевидно, за да не видят зловещите сцени, разигравали се в жилището й. Налагало се жителите на входа да си поделят нейните борчове. Единственият разход на входа, който е поемала е бил за асансьор, защото има куче, което често извеждала навън.

Тя е истинско чудовище, уби човека, постоянно ни тормози и нас“, разказа съседката. Веселина тероризирала съседите си с шум, наводенния, размествала мебелите в апартамента и й доставяло удоволствие да подлудява хората посред нощ. Управителният съвет на блока е гласувал Веселина да бъде изгонена, заради постоянните наводнения. Съседи разказват, че заради тормоза от страна на Веселина 7 години са живеели на село. Веселина се държала изолирано и за да не бъде откривана, е разлепяла собствените си некролози на входната врата.