Студенти от Портсмут представиха родния Бургас, неговите забележителности, възможности за туризъм и морски чар пред свои състуденти от цял свят.

Това се случи по инициатива на неправителствената студентска организация Българско общество в Портсмут по време на традиционния фестивал на културите в елитното висше учебно заведение.

"Инициативата бе посрещната много топло от интернационалната студентска общност и мисля, че освен че представихме колорита на българските традиции, обичаи и кухня, по атрактивен начин рекламирахме Бургас". Това сподели президентът на организацията Тодор Желязков по време на среща с кмета Николов. Преди няколко месеца амбициозният младеж установи контакт през фейсбук профила на кмета и получи съдействие лично от Николов за реализирането на инициативата.

"С огромен интерес и гордост следим положителната промяна на градската визия и творческа и бизнес среда на Бургас през последните години.Това ни амбицира да се развиваме и да се върнем отново в Бургас ", споделиха бургаски студенти от Портсмут Габриела Савова, Тодор Желязков, Катрин Стефанова.