Фотографът Атанас Няголов, който стана скандално известен с хулигански изцепки, е с наложен вечерен час и условна присъда от 1 г. и 6 месеца лишаване от свобода. Наказанието му е потвърдено от Окръжен съд-Бургас.

39-годишният бургазлия бе осъден на общо наказание в размер на 1г. и 6 м. „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за 3 години изпитателен срок и „глоба“ в размер на 1000 лв., както и пробационна мярка „ограничение в свободното придвижване“ за времето на изпитателния срок от 23.00 часа до 05.00 часа.

Няголов е признат за виновен за две престъпления - за хулиганство в условието на повторност и за противозаконно възпрепятстване на орган на власт.

Припомняме, че на 30 септември 2014г., полицаи от 05 РУП Бургас са спрели управлявания от бургаския фотограф лек автомобил. По това време Няголов е бил във видимо нетрезво състояние. При проверката той възпрепятствал служителите на реда да му бъде съставен административен акт, блъскал ги, обиждал и заплашвал с уволнение и оказал съпротива, като задържането му е извършено след намесата на четирима полицейски служители.

Няголов е осъждан и преди това - за хулиганство по чл.325 ал.2 от НК и за шофиране след употреба на алкохол по чл.343б ал.1 от НК, като и в двата случая му е било наложено наказание „пробация“.

Постановеното решение на Окръжен съд- Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.