Утре вечер (19-ти август) точно в 20:30ч. Летният театър ще се превърне в кабаре за премиерата на „Любов и смърт в „Мулен Руж””. Главните роли в мюзикъла са поверени на Антоанета Добрева – Нети и Дарин Ангелов. Благодарение на техните гласове, красивата музика и изкушаващите костюми публиката ще се пренесе в известното френско кабаре, за да стане свидетел на обречената любов между нежната куртизанка и нейният възлюбен. Романтичната история е взаимствана от романа на Александър Дюма-син „Дамата с камелиите” и пренесена между стените на „Мулен Руж”.

Представлението е копродукция между Държавна опера – Бургас и Национален музикален театър „Стефан Македонски” – София. Диригент е Левон Манукян, а либретото и режисурата са на Бойко Илиев. Мюзикълът е част от афиша на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016.

Програмата на музикалните празници продължава с балета „Лебедово езеро”, който пожъна невероятен успех в Бургас. Той ще се играе на 30-ти август от 20:30ч. в Летния театър. В главните роли отново ще видим примабалерината Веса Тонова, която ще влезе в образите на Белия и Черния лебед. Ролята на магьосника ще бъде изпълнена от Милен Петров, като принц Зигфрид ще се превъплъти Емил Йорданов, а като Шута - Даниел Тичков.

Кулминацията на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016 е на 2 септември с премиерата на оперетата от Йохан Щраус „Една нощ във Венеция”. Диригент на представлението е Иван Кожухаров, а режисьор Марио Николов.