Изплуваха нови скандални разкрития за Валентин Христов, който вчера се опита да се саморазправи с несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите в столичната болница "Софиямед". 42-годишният Валентин Христов нахлу пиян и дрогиран в лечебното заведение, където се лекува Очите като частен пациент, след като беше ранен при стрелбата в Слънчев бряг на 8-ми юни.

Оказа се, че нападателят бил бандит от старата генерация. Неговата кариера била във възход в средата на 90-те, откогато са му регистрациите за наркотици и участие в престъпна група, пише "Телеграф".

По информация на МВР в четвъртък срещу петък в полунощ на територията на болницата, мъж на средна възраст, във видимо нетрезво състояние, е нахлул в отделението по Спешна помощ. Мъжът е искал да се срещне с Димитър Желязков, за да се саморазправи с него.

Когато полицаите от Първо районно дошли, го заварили в двора на болницата бос. Те го натоварили в патрулката и го задържали. След като изтрезнял вчера, започнали да го разпитват какво е търсил и защо, но така и не дал смислено обяснение.

В колата му бил открит незаконен пистолет. Христов обаче не е нахлул в болницата с него. Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна повреда и притежание на наркотици. Той е обвинен за притежание на незаконно оръжие и ще остане в ареста поне 72 ч. Засега не е ясно какъв е бил конфликтът му с Митьо Очите и защо е искал да се разправя с него.