Четирима шестокласници от Бургаската математическа гимназия, които участваха в Международната олимпиада по математика в Хонконг, не могат да се приберат, заради отменен полет от Истанбул, съобщава БНР. Причината вероятно е неработещите напълно летища в южната ни съседка заради опита за преврат в нощта на петък срещу събота. Летище "Ататюрк" например работи, но не изпълнява всички полети

Децата и двама преподавали от Бургас са настанени в хотел, тъй като не е можело да използват други авиолинии, става ясно от директора на гимназията Красимир Стоянов.

"Отменен е полетът от Хонконг до Турция, но са в хотела, в чудесно настроение са, защото са се представили много добре, отлично даже. Второ място в отборното класиране имаме и трето място в индивидуалното - сребърен и бронзов медал", обясни той. По думите му, олимпийците имат уветението, че в неделя полетът им от Хонконг до Турция ще се осъществи.

В българската група за международната олимпиада са още ученици от Софийската природо-математическа гимназия и от столичното училище "Професор Боян Пенев".