Деца рискуват живота си на път за училище. Родители от Ямбол всеки ден треперят за децата си, които преминават оживено кръстовище без маркировка. А от него до училището няма дори тротоар. В двете школа в района учат близо 700 деца, те са едни от най-големите в града, съобщи bTV. Всеки ден по два пъти възпитаниците им минават през бурени и кал поради липса на тротоар. На сто метра по-надолу ги очаква изключително натоварено и опасно кръстовище, на което няма нито пешеходна пътека, нито светофар.

Сигналите до Община Ямбол нямат резултат, твърдят училищните директори. Последната докладна от двете училища е от септември миналата година.

"Посочихме, че е необходимо да се начертае пешеходна пътека, да се изгради тротоар, да има предпазни решетки, които все пак обезопасяват шосето”, каза директорът на НУ „Проф. П.Нойков” Дора Хаджипетрова. Резултат – нулев.

Притеснени, родителите чакат децата си още пред входа на училището. Липсата на елементарни средства за обезопасяване на пътя е от десетилетия

Родителите и учителите са категорични, че децата рискуват живота си буквално всеки ден. Въпреки това от общината досега не са взели мерки. В отговор на нашето запитване, казаха да изчакаме следващата седмица.

Източник: БЛИЦ