Има 14 задържани лица по подозрение в корупция. Продължава операцията на спецпрокуратурата с участие на агенти на ДАНС. Разследват се корупционни практики, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаква се днес да бъдат обявени подробности около снощната акция, при която беше арестуван директорът на Агенция "Автомобилна администрация" - Цветелин Цветанов. Операцията е започнала от София и е продължила във Враца, Видин и Габрово, съобщи БНТ.

По неофициална информация арестите са заради издаване на незаконни лицензи, изнудване на превозвачески фирми, издаване на шофьорски книжки срещу подкупи, фалшифициране на документи. Според Нова тв са намерени тетрадки, в които са вписвани различни суми, нещо като своебразен ценоразпис за извършвани услуги.

При обиските, които продължиха до късно снощи, са намерени документи, доказващи престъпната дейност на групата. По време на разработката са използвани Специални разузнавателни средства, чрез които разследващите са установили ролята на всеки един от задържаните.

Акцията се провежда съвместно от ГДБОП, ДАНС и прокуратурата. Транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил да се оказва пълно съдействие на службите. Всички служители, за които се докаже, че имат вина, ще бъдат уволнени, каза Московски.