Камено празнува своя празник Гергьовден с много изненади, игри, усмивки и настроение. Празникът на града ще започне 9.30 часа с традиционния велотур. Кметът Жельо Вардунски ще даде официален старт на тържествата, предшествани от водосвет за здраве.

„Честит празник, Камено! Нека Свети Георги Победоносец пази семействата ни! В Камено винаги сме отдавали голяма почит към традициите. А днес всички ние ще станем част от един спектакъл, който припомня историите за геройства, вплетени в най-хубавите ни обичаи.“, обяви кметът Жельо Вардунски.

И тази година жители и гости на Камено имат възможност да се насладят на уникални ястия с Фестивала на домашната гозба. А специални гости ще бъдат реалити звезди и шеф-готвачи.

Специална роля изиграха и малките и млади гости на празника. Те можеха да се включат в атрактивен уъркшоп, заедно с шеф-готвачите.

Пазителите на автентичните обичаи от СНЦ Каменовски традиции разгоряха въглищата в самия център на града, където показаха майсторлъка на чевермето.

На откритата сцена се състоя концерт-спектакълът „Гергьовден е!“ на режисьора Пламен Каров, със специалното участие на ученици от СУ „Христо Ботев“ и ТА „Здравец“.

Фермерски базар остава отворен през двата празнични дни за всеки желаещ да се докосне до качествените продукти на местните производители.