През нощта и утре над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг.

В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 3° и 8°.

В София минимална - около минус 1°, максимална - около 3°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

Атмосферното налягане значително ще се понижи, но привечер от запад ще започне да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.