През нощта облачността ще бъде значителна, на изолирани места в южните и планинските райони ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното.

Утре облачността от запад ще се разкъсва и намалява, над Източна България ще е все още предимно значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - 9°, максималните - между 15° и 20°, в София - 18°.


Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-19°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.


Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но от запад ще се разкъсва и намалява. Слаб дъжд ще превали, на изолирани места, сутринта в Рило-Родопската област, а до вечерта в Странджа и Сакар. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.


През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, временно ще стихва. В неделя на отделни места в котловините, а в понеделник на повече места в равнинната част от страната сутрин ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните бавно ще се повишават, в понеделник максималните ще са между 17° и 22°.