Ловеч бе домакин на традицинония есенeн турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". В състезанието участваха деца от 12 училища от градовете Айтос, Провадия, Полски Тръмбеш, Видин, Козлодуй, Севлиево, Троян, Ловеч, Пловдив, Гулянци, Шумен и село Опан.

Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400м. щафетно бягане с препятствия". В оспорваната надпревара учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Айтос спечелиха купата “Юлиан Манзаров” с общ резултат от двете дисциплини 1053,14 точки. Те демонстрираха сили и умения при преодоляване на препятствията. С 5 точки по-малко от шампионския резултат второто място заеха учениците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов”, които показаха висок спортен дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от СУ "Никола Вапцаров", гр. Пловдив. Те успяха да съберат общ резултат от 1038,92. Всички млади огнеборци получиха грамоти, а първенците - купи, медали и предметни награди.

Поредното издание на турнира за преходната купа “Юлиян Манзаров” се проведе в присъствието на областния управител на Ловеч Светослав Славчев, Венцислав Христов, заместник кмет на общината, ст. комисар Александър Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, комисар Владимир Кацарски, директор на РДПБЗН Ловеч, Стоянка Цанова от РУО – МОН и Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров и председател на фондация „Ангели от Лим“.

Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Съорганизатори на състезанието са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” и Българската федерация за пожароприложен спорт. Подкрепа за провеждането на надпреварата бе оказана от министерствата на образованието и на младежта и спорта, община Ловеч, Фондация “Ангели от Лим” и Съюза на пивоварите в България.