Отново туристи с джип на дюните. Този път автомобилът е навлязъл и заседнал на плажа край Созопол. Колата е на украински гражданин, който е влязъл на територията на страната ни на 4-и юни. Той е установен чрез служба "Миграция". Осъществен е контакт с него и му е съставено наказателно постановление - глоба в размер на 1000 лева.

„За случая със заседналия джип научихме от медиите. Дойдохме на място, за да констатираме нарушенията. Прекият отговорник за контрола на действията на нарушителите е РИОСВ, защото това е защитена местност „Ропотамо”. И разбира се ОД на МВР. Това е третото нарушение за месец, което е установено, Украински граждани са нарушителите и в трите случая. Това, че са чужденци – не ги освобождава от отговорността да спазват нашето законодателство”, заяви в ефира на „Здравей, България” областният управител на Бургас Стойко Танков.

По думите му санкциите в размер между 1000 и 3000 лева. „В конкретните случаи нарушителите са глобени с по 1000 лева. Може да бъде наложена и имуществена санкция до 5000 лева”.

Източник и кадър Нова тв