Изключително грозни коментари изпъкнаха в Бургас на 24 май, когато целият град, всички детски градини, училища, читалища, висши учебни заведения, се включват с огромно удоволствие в мащабно шествие в центъра на града. Макар и да е клише – Бургас наистина е уникален на този ден. 24 май е обичан от хората в града и хиляди се стичат да празнуват заедно. Всъщност този ден е един от любимите и дели първенството с 6 декември, когато е празникът на Бургас. Хората са навън, празнуват и се поздравяват заедно, Бургас е наистина незабравим.

Днес, навръх празника, въпреки многохилядните усмивки, се появи една снимка. Хиляди красиви деца, ученици, преподаватели... шестват. Но двама ученици си гледат телефона, докато чакат съвременната демонстрация да започне. Те са на старта, чакат там около час и са тийнеджъри. Не са мръднали от мястото си да пазят реда и плаката си.

И... о, ужас! Как може младежите да ровят телефона си, вместо да се държат като гвардейци.

Колко много нередности в една снимка...маратонки, запетайки, обърнато Е, телефони аз днес присъствах на следната ситуация: директор на училище ЧЕТЕ реч - срича и запъва......страхотен пример за учениците.....“, написа една от дамите, държаща на правописа и пунктуацията в българския език.
Всъщност всички се включват с огромно вдъхновение.

Хора, не търсете проблема в децата. Тези двама младежи освен телефони, носят и посланието, което ни крепи като дух. Те бяха часове там и бяха в шествието, което прави силния дух в Бургас. Да, те имат телефони! Вашето дете няма ли? Но ще спрете ли и шествието на роботчета със знаменца „24 май“ -едно от най-съвременните обучения в Бургас.
Бъдещето е на тези деца и те нямат нужда от вашия хейт!