Камено празнува с тържествен концерт и много настроение 24 май – Ден на славянската писменост и българската култура. Десетки местни жители излязоха на площада в центъра на града, за да отбележат заедно един от най-обичаните празници, в чието честване се включиха много деца, както от детската градина, така и от училище. Водещ беше певицата Пени Ставрева, а в концерта участие взеха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, детска градина „Слънце“ и танцов ансамбъл „Здравец“.Традицията ни събра на този важен за България ден – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Един от най-важните, най-значимите, най-искрените и вълнуващи празници за всеки славянин. Днес гордо отдаваме почит на безсмъртното дело на светите братя Кирил и Методий и продължаваме по техния път.

Скъпи ученици, не спирайте, учете, бъдете любознателни, преоткривайте света, не забравяйте, че вашето знание е нашето бъдеще като народ.

Скъпи учители, продължавайте все така с вдъхновение и желание да учите децата ни, защото без вашата помощ няма развитие.“, каза кметът Жельо Вардунски.