Кученцето Пипи, което завладя сърцата на стотици хора, търси свой дом, където да има шанс за живот и грижа. Бургаското четириного момиченце има необходимост от истински човек, който да може да е до нея, за да получава тя жизненоважни лекарства и да не се нарани. Пипи е красива, обичлива, игрива, умна, изключително добричка. Но има генетичен проблем, като получава през известен период от време гърчове. Това налага да приема лекарства, да има човек при нея, за да не се нарани в случай на гърч. Месеци наред тя е под грижите на „Гласът на животните“, като хората от организация дадоха целите си сърца, време и средства, за да получи тя диагноза, да бъде назначено най-правилното лечение. Не е възможно обаче да й бъде осигурен човек, който да е постоянно до нея.

Ето трогателната история на слънчевото Пипи, разказана от „Гласът на животните“, както и техния призив:

Беше мъничко зрънце, когато в големия студ каменно сърце я оставя в едно село до училището! Там я спасява портиерката и я приютява за една нощ! Сутринта малкият ангел стига до клиниката и се разбира, че тя прави гърчове. Те са всеки ден ...всеки божи ден телцето изгаря от висока температура и се гърчи, а ние - нейните спасители, изпитвахме безпомощност и ужас... За щастие около нас има винаги вълшебни лекари, които могат да правят понякога чудеса. С тяхна помощ гърчовете започнаха да стават през няколко дни. Пипи струеше от любов, топлина, нежност и сякаш заразяваше света с доброта, милосърдие и слънчева светлина, но самата тя беше безпомощна... Дните минаваха, тя растеше, а ние не спирахме да търсим причината за нейната мъка и болка. Всеки път умирахме с нея бавно и сърцата ни се пръскаха на парченца - ще оживее ли след всеки гърч. Всички най-добри лекари се обединиха заедно, за да търсят лек. Преминахме хиляди километри из много клиники, преминахме много безсънни нощи в ада, но не се отказахме. Така до днес, когато знаем, че тя не е като всички нормални кученца, защото има генетично заболяване, което контролираме с лекарства до колкото е възможно. Бъдещето е неясно -може да израсте медицинския проблем, а може и да не успее, но тя копнее за живот толкова много, колкото целия свят не копнее. Но това е възможно, ако тя намери своя дом с любящи хора, които да са непрекъснато до нея, които да й дават лекарствата и да са до нея, когато това, през което минава телцето и на около 7-9 дни се случва. Пипи има нужда от спокойна среда ,от спокоен дом, в който обичта огрява като слънце. Дом, в който няма каменни сърца, а живи, пълни с любов за различен ангел като нея. Знаем,че такива сърца са много малко в днешния свят, но все още имаме зрънце вяра, че тя ще има шанс да живее дълго, ако успеем да ги открием !Без тях Пипи ще умре. Всеки ден нейния живот, когато няма човек от нас до нея е чиста руска рулетка и тя не получава жизнено важните си лекарства!

Помогнете да намерим дом на това малко седем месечно различно момиченце, грабнало толкова сърца, а живеещо без обич в самота!