Паркирането в синя зона в к-с Слънчев бряг ще се заплаща от 1 юни 2022 г. на цена от 2.50 лв. на час. Към момента в комплекса паркирането е свободно и има струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация.

„За да бъдем коректни към настанените в хотели в Слънчев бряг украински бежанци, от вчера, 17 май 2022 г., сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона Изток“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Разпространява се съобщение на български и английски по паркиралите в момента автомобили в зона Изток в комплекса за предстоящото платено паркиране. Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на „Съюз на собствениците Слънчев бряг“, с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в „синя зона“ в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още двама доставчици за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, които осъществяват търговска дейност на територията на комплекса, който се супервизира чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни 2022 г.