Окръжен съд – Бургас задържа под стража Светозар С., обвинен в убийството на мъж в градинката на УМБАЛ Бургас, което стана на 3-ти октомври. И жертвата и задържаният са клошари.

Според държавното обвинение Светозар удрял с глава, крака и дървена пръчка в главата и умишлено умъртвил другия мъж, който е с неустановена самоличност, на видима възраст около 50 години.

Престъплението, в което е обвинен Светозар С. е тежко умишлено престъпление по смисъла закона, наказуемо с „Лишаване от свобода“ от десет до двадесет години.

Според Окръжен съд – Бургас най - общия първоначален преглед на доказателствения материал, позволява да се направи едно разумно предположение за възможността обвиняемият да е автор на вменяваното му деяние. Налице е реалната опасност Светозар С. да се укрие от воденото наказателно преследване или да извърши престъпление, ако не бъде задържан, счете съдебната инстанция.

"Съществуването на реална опасност да извърши престъпление съдът изведе от начина на осъществяване на деянието и преди всичко от проявената упоритост при умъртвяването на пострадалия, обективирана в множеството нанесени удари. Обвиняемият има регистриран постоянен адрес - общинско жилище, в което твърди, че живее самостоятелно, но разпитаните свидетели го познават от пребиваването му в градинката пред УМБАЛ - Бургас, където е пренощувал и след инкриминираното деяние. Няма постоянна месторабота и регулярни доходи или друга някаква трайна връзка, която да гарантира участието му в наказателното производство, поради което Бургаският окръжен съд намери, че в случая реално присъства и опасността обвиняемият да се укрие", заявяват от съда.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.