Бойко Борисов пред кметовете-победители от ГЕРБ: Не само, че трябва да сте добри и честни, но хората да видят, че милеете за тях

Не само, че трябва да сте много добри, честни, прозрачни, но като видите една хартийка – ще отидете да я вземете. Хората трябва да видят, че милеете за тях, за общината. Ако има опасна шахта, докато дойде фирмата – застани до нея, докато не я смениш. Хората дават доверие и ние не може да викаме само процентите, които сме качили. Трябва да качим в качество – да е още по-добро. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред новоизбраните кметове на общини по време на национална работна среща, която се проведе преди минути в София. На нея присъстваха президентът в мандат 2011-2016 Росен Плевнелиев, лидерът на СДС Румен Христов, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, новоизбраните общински и районни кметове, областните координатори на партията в страната.

Премиерът Борисов отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не, но въпреки това не се делят по идеология. Той не скри огорчението си от представителите на други формации от десницата. „Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от ДБ, това са бившите деца, внуци на червената номенклатура.“, каза той. „В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме.“, заяви той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?