Трима души загинаха при катастрофа в Прохода на Републиката. По първоначална информация става въпрос за двама мъже и жена на около 30 години. Предполага се, че двама от тях са младо семейство.

Инцидентът става около 21.00 часа. На място при зверския сблъсък почиват жената и мъжът, който се возил на задната седалка. В линейката издъхва и шофьорът на автомобила.

Тримата са пътували в лека кола в посока Велико Търново. Малко след село Пчелиново водачът на автомобила губи контрол и се блъска в тир с бургаска регистрация. Повече от четири часа проходът „Хаинбоаз” беше затворен за движение заради разследване на инцидента. А това блокира стотици тирове и автобуси.

„Преди сблъсъка шофьорът на колата просто загуби управление, колата поднесе наляво, после надясно, наляво и почна да се върти. Блъсна се в тира и пред мен – в аканвката. Когато отидох до автомобила видях човека, който беше отзад, нямаше признаци на живот. Отпред мъжът само охкаше. Жената беше извън колата до едно дърво. Просто колата поднесе, момчето не можа да овладее автомобила“, каза шофьорът на тира пред Нова тв.