Нежната Стефани Кирякова, която заедно с националния ансамбъл спечели първия златен медал по художествена гимнастика за България от летния олимпийски игри, бе посрещната като герой в родния Бургас.

Приветства я лично кметът Димитър Николов под овациите на десетки бургазлии. Стефани бе посрещнаха с хляб и сол, а в нейна чест изпълнения имаха млади надежди на художествената гимнастика, както и фолклорен състав "Странджа".

„Здравейте, Бургас. Няма думи, с които да опиша колко съм щастлива днес отново да бъда в родния си град, откъдето започна всичко. Благодарна съм за подкрепата. Въпреки че Олимпиадата беше в Токио, на другия край на света, аз носих Бургас в сърцето си и тази победа е за всички вас“, каза Стефани Кирякова.

Треньорката от клуб "Черноморец" Ани Бошева благодари изключително много за подкрепата на кмета Димитър Николов и Общинския съвет.


"Вярвам, че успехът на Стефани ще бъде последван от още много деца", каза Бошева емоционално.

Стефани помоли кметът Димитър Николов да излезе на сцената и му връчи специален подарък, който носи от Токио - талисманчето на Олимпийските игри.

Кметът се зарадва и каза, че то ще краси Общината. Николов призова бургазлии да се включат в подписката за удостояване на Кирякова със званието почетен гражданин на Бургас. За него са необходими 1000 подписа, които се събират и по време на официалната церемония.

Повече от атмосферата вижте във видеото.

"Мечтайте смело и бъдете готови да работите за мечтите си", заяви 20-годишната Стефани, която е откритие на клуб "Черноморец".