Американското посолство предупреждава: Протестите в България ще продължат до 16 юни

img

Американското посолство е публикувало предупреждение за сериозна опасност при провеждането на протестите в София, адресирано до гражданите на САЩ. В съобщението се казва, че протестите ще продължат ”най-малко до 16 юли 2020 г.” и поне до тогава всички трябва да са с изключително повишено внимание, какво се изисква при опасности от терористични актове и природни бедствия.

Вижте цялото съобщение:

"В момента различни политически групии протестират и противодействат на протеста около Министерския съвет. Очаква се повтарящите се протести и контрапротести в района да продължат най-малко до 16 юли 2020 г.

На гражданите на САЩ се препоръчва да избягват районите, засегнати от продължаващата протестна дейност около Министерския съвет в събота, 11 юли 2020 г., които вероятно ще продължат най-малко до 23 часа. За протестите на 11 юли се очаква огромен брой участници, които да включат групи за противодействие на протестите и има вероятност от насилие. Протестиращите групи също могат да се опитат да потеглят към Орлов мост и Съдебната палата.

Затварянето на пътища и значителното полицейско присъствие около Министерския съвет ще доведат до по-големи от нормалните закъснения на движението в центъра на София до поне 16 юли 2020 г.

Моля, обърнете внимание, че затварянето на пътища и местата за протести могат да се променят.

Действия за предприемане:

Избягвайте районите на демонстрации.
Бъдете внимателни, ако неочаквано се намерите в близост до големи събирания или протести.
Бъдете наясно с хората, които ви заобикалят.
Следете местните медии за актуална информация.
Избягвайте да привличате внимание.

Запишете се в програмата за регистрация на Smart Traveler (STEP), за да получавате съобщения за сигурност и за да улесните намирането ви при спешни случаи. Отделът използва тези съобщения за сигурност, за да предаде информация за терористични заплахи, инциденти, планирани демонстрации, природни бедствия и др."

Посочени са и координати за връзка при необходимост.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас