"Очаквахме по-добър резултат. Резултатът ни не е добър, но няма да подаваме оставка. Оставката ни в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП". Това каза на първата си пресконференция след вота в неделя лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изрази притеснение от ниската избирателна активност и допълни, че тя е "шамар за политическата класа". „Ще обсъдим резултата на Национален съвет в събота”, каза още лидерът на БСП.

Нинова подчерта, че левицата е запазила предишния си резултат с около 1 % разлика. Тя увери, че БСП няма да влиза в съюз с ДПС и ГЕРБ-СДС. По думите й експертен кабинет е опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности. Лидерът на БСП не скри, че партията не е очаквала "Възраждане" да са преди тях във финалната подредба на депутатските места.

Попитана дали страната ни е изправена пред нови избори, Нинова отговори, че е по-добре да има редовен кабинет. „Има важни решения за България, които служебен кабинет не може да взема, по Конституция е така”, допълни тя.

Източник Нова тв