До края на грипната епидемия, която бе обявена днес в област Бургас, спират плановите операции, свижданията в болниците, детските и женски консултации на територията на лечебните заведения.

„Докога ще продължи грипна епидемия ще бъде решено в понеделник или в петък, но за да се постигне ефектът на противоепедимични мерки са необходими минимум десет дни. Предполагам, че до края на следвщаата седмица ще бъдат забранени плановите операции, свижданията в болниците, женските и детските консултации. В детските градини и ясли ще бъде въведен филтър и ще бъдат връщани учениците, които са с висока температура, както и преподавателите”, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Днес той участва в заседанието на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания заедно с областния управител Вълчо Чолаков и директорът на РИО Бургас Виолета Илиева. Припомняме, че щабът обяви грипна епидемия за цялата област и препоръча на кметовете на общините да пуснат учениците във ваканция от днес следобед до понеделник 29-ти януари включително.