Шофьорът на луксозния "Мерцедес", който се нахвърли с псувни и заплахи върху водач на пътнически автобус във вторник, карал по пътя към Бургас с... 250 км/ч.

Инцидентът пък стана публично достояние, след като беше заснет с телефон от пътник в автобуса. На разклона между Карнобат и Бургас, шофьорът на рейса изпреварвал бавно движещ се камион, на голямо разстояние зад автобуса, но с бясна скорост, "летял" лекият автомобил с германска регистрация.

Маневрата на автобуса по никакъв начин не попречила на движението на автомобила. Шофьорът му обаче твърдял, че скоростта му била "убита".

"Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш", казал водачът на колата преди да започне да псува и заплашва с побой водача на рейса. "Ще те убия от бой!", "Да те изчакам в Бургас с десет души, това ли искаш?", са само част словесния порой, който хулиганът изрича срещу шофьора на автобуса.

Полицията разкри агресивния шофьор броени часове след като видеото с арогантното му поведение се завъртя в интернет. Това е 31-годишният бургазлия Ангел Радичев.

Междувременно Районната прокуратура Карнобат се самосезира и започна разследване по случая за хулиганство. За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 години, „пробация", както и обществено порицание.