Великолепна експозиция с емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора представя бургаската художествена галария „Петко Задгорски. Тя бе открита официално открита от кмета на Бургас- Димитър Николов, а посетителите още в първия ден бяха стотици.

„Гостите в изложбената зала ще се разходят сред произведения от почти всички периоди на Майстора – рисунки, които той е създал по времето, когато е бил военен художник, великолепните пейзажи, в които се вижда прекрасната българска природа и красотата на българката. Сред селектираните творби намират място два автопортрета от Първия голям цикъл на художника с автопортрети“, сподели директорът на БХГ „Петко Задгорски” Георги Динев.

Изложбата става факт в навечерието на 141-та годишнина от раждането на Майстора. В залата на бургаската галерия са подредени 43 творби на самобитния български художник, които са предоставени от фондовете на галериите в Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък и от галерията домакин - "Петко Задгорски". Творбите могат да бъдат разгледани в Бургас до 20 март.

„Чест и привилегия на всеки значим град е да представи изложба на Майстора. Благодаря на всички, които са оказали съдействие да представим пред нашите съграждани и гости изложба на големия български творец. В Бургас има профилирани паралелки по изобразително изкуство с много изявени таланти, много успешен Филиал на НХА, град със самочувствие на голяма културна общност. Вярвам,че интересът ще бъде много голям и БХГ „Петко Задгорски” ще бъде неизменна част в културния маршрут”, сподели кметът Димитър Николов.