Ефективна присъда на Христо Георгиев, управлявал автомобил без свидетелство за правоуправление и опитал да подкупи пътни полицаи в Бургас, беше потвърдена от Апелативния съд. Той е подсъдим за това, че на 28 август 2014 г., около 00.10ч., в Бургас, в ж.к. „Меден рудник“, на пътя до блок 102 в посока блок 104, управлявал лек автомобил, без свидетелство за правоуправление на МПС, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред.

Бургазлията е подсъдим и за това, че на същото място и в това време, направил опит да даде подкуп в размер на 21, 75 лв. на полицаите, за да не му съставят акт.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

Във въпросната вечер подсъдимият бил в заведение в кв. „Крайморие“, след което се качил зад волана автомобила и потеглил към бургаския ж.к. „Меден рудник“. Придвижвал се, криволичейки по пътното платно, което било забелязано от полицейски дежурен автопатрул, който започнал да преследва колата. Полицейските служители поскали от Георгиев свидетелство за правоуправление. Подсъдимият отговорил, че няма такова, тъй като му е отнето заради управление на МПС след употреба на алкохол. В последствие Георгиев излязъл от автомобила, показвайки явни признаци на алкохолно опиянение, имал смущения в говора и силна миризма, поради което полицаите поискали да го проверят с техническо средство. Той на два пъти категорично отказал. Георгиев отказал и да даде кръвна проба. След това, подсъдимият подканил полицаите да пренебрегнат служебните си задължения, отишъл до левия калник на служебния полицейски автомобил и след като бръкнал чантичката си извадил парична сума, смачкал банкнотите и ги оставил на предния капак на автомобила.

Виждайки това полицаите задържали Георгиев.