35-годишната Гюлджан Мустафа и 25-годишната Нефие Мехмед са две млади жени от община Руен, които са сред ранените при жестоката катастрофа на АМ „Тракия“. Гюлджан е от село Вресово, майка на три деца, като най-малкото е едва на 3 годинки. Нефие е от Заимчево, има две дечица. И на двете жени съпрузите им работят във Франция. Те тръгнали заедно към София, за да отидат на гости при мъжете си. Качили се на автобуса-ковчег от Айтос.

В момента и двете жени са настанени в УМБАЛ „Света Анна“, като Гюлджан Мустафа е в по -тежко състояние. Тя е с политравма – фрактура на хумери, скалпова рана. Нефие е с фрактури на ръцете. „Вчера с нея се свързаха близките й, говориха, в шок е, но е добре“, казаха местни жители пред БургасИНФО.

Припомняме, че мъката застигна Руен вчера вечерта, когато стана ясно, че единственият мъж, загинал при катастрофата, е 46-годишният Юмер Юмер. Човекът е прекарал няколко месеца при семейството си в село Вишна и се е качил вчера на автобуса, за да пътува към София, откъдето е трябвало да лети със самолет към Франция.