През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно. На места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще е почти тихо, с минимални температури от минус 2 до 3 градуса. Утре ще е предимно слънчево. След обяд в Източна България ще се появи слаб южен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава още и ще се доближи до средното за януари.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове в отделни райони ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температура на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът навсякъде ще се ориентира от запад-югозапад и ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В низините на места ще е мъгливо или със слоеста облачност и там ще остава относително по-студено, а в планините и планинските райони ще се затопли още. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 10 и 15градуса. /НИМХ - БАН/. /24chasa.bg