Коли на жандармерията и тежка бронирана техника е в района на Луково. Акцията по издирването на 56-годишния Росен Ангелов става още по-мащабна. На място има и кучета, които ще се включат в търсенето. Междувременно NOVA научи, че в полицията са получени множество сигнали от граждани, които твърдят, че Ангелов е засичан в София.

Все още няма следа от мъжа, който полицията издирва за шесторното убийство в Нови Искър. По последни данни Росен Ангелов се е укривал във вила над село Луково, в която се е бил самонастанил. Полицията е претърсила къщата в четвъртък. Предполага се, че Ангелов е избягал от там малко преди полицаите да влязат в селото.

Вилата, в която е живял и се е укривал той, е на няколко километра над село Луково в планината. Кметът на селото обясни, че Ангелов се е придвижвал пеша дотам. В двора на вилата 56-годишният мъж е тренирал – стрелял е по ламарини и бутилки. Има и импровизиран фитнес с лежанка и щанги.

„Късно снощи приключи огледът, иззеха доказателства”, потвърди пред NOVA кметът Румен Колев.

Той разказа, че в къщата е имало следи, че доскоро е имало човек вътре.

„Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен, явно човекът, който е бил вътре, се е уплашил. Имаше приготвена храна, беше затоплено. Намерихме и снимки вътре”, заяви Румен Колев.

Според кмета полицията е изпуснала за малко Росен Ангелов.

Росен Ангелов не живее в селото, но ходи от време на време. По думите на кмета не е ясно кои са собствениците на къщата, а Ангелов най-вероятно се е самонастанил. Няма съседи, вилата е отдалечена.

„Този човек не е контактувал с местното население. Подозирахме го, носеха се слухове, че води малки момичета”, потвърди кметът. По-късно разбрал, че Ангелов е в затвора.