27-годишен мургав мъж е третият от участниците в екшъна, разиграл се в ромската махала на бургаския квартал Горно Езерово навръх Коледа. Тази сутрин той беше задържан при зрелищна акция на полицията в квартал Рудник, който се намира в другия край на Бургас, съобщиха очевидци пред БургасИНФО. Служители на Пето РУП в Бургас са извели с белезници мъжа от къщата, в която се укрил при свои приятели.

Припомняме, че пияни роми обстрелваха полицаи с керемиди, камъни и подръчни средства от покрива на къща на ул. „Перла” в бургаския квартал „Горно Езерово”. Екшънът се разиграл следобед на 25-ти декември. МВР-служителите пристигнали на мястото след сигнал за силна музика. В квартала дошъл екип на Четвърто управление на МВР, но напрежението ескалирало. Трима роми се качили на покрива на къщата и започнали да хвърлят по униформените, всичко, което им било под ръка. При обстрела в лицето е ранен един полицай. Той е откаран в УМБАЛ Бургас.

Наложило се намесата на допълнителни части на вътрешното министерство. До идването им, полицаите успяха да задържат двама от нападателите. Третият се издирваше до днес.