Димитър от странджанското село Драчево е прикован на количка след катастрофа в Гърция, вижте как получи мъничко надежда за 2018-та

img

Съдбата на Димитър Стаматов, на 55 години, от странджанското село Драчево, община Средец, трогна десетки местни жители. Цялото село помага на мъжа, който преди пет години е претърпял жестока катастрофа в Гърция. Върнал се е в България след частично лечение в южната ни съседка и оттогава среща подкрепата на местните хора, без която няма как да посреща ежедневните си нужди. Първоначално Димитър успявал да се придвижва с патерици, но от няколко месеца състоянието му се влошава и той е прикован на инвалидна количка.

„Той живее сам, двамата му братя са в Русия, дъщеря му също е в чужбина. Няма на кого да разчита, затова всеки от нас се стреми да го подкрепя. Имаше решение на ТЕЛК в Бургас, според което получаваше пенсия от едва 47 лева, а само лекарствата му струваха 32. Той е и с високо кръвно. Няма как с тези пари да се живее нормално. Направихме всичко необходимо, цяла година водихме борба и в първия работен ден след Коледа се случи очакваното чудо. Бяхме обжалвали решението на ТЕЛК в НЕЛК -София и документите му бяха върнати за преразглеждане в Бургас. Сега се получи решение, с което той е с 92% инвалидност и така ще получава през следващата година около 300 лева пенсия“, каза кметът на село Драчево Йоана Николова пред БургасИНФО.

Димитър Стаматов ще посрещне по-спокойно новата година и заради помощта, оказана му съвместно от групата „Шофьори Бургас“ и СНЦ „Дружество на инвалидите“. Със средства, събрани от членове на групата, бяха закупени хранителни продукти. „Така той спокойно ще има прехрана за един месец напред“, каза Пламен Делев, който е познат в публичното пространство с подобни благотворителни инициативи и лично занесе продуктите в дома на Димитър в селото.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  123
  2017-12-30 19:35:13

  Ей,ама намериха се веднага хора да му броят и цигарите даже

 •  
  ;кл/;лк
  2017-12-30 19:18:44

  Айде сега, големият моралист, за една цигара. Какво да прави, едно удоволствие на има, естествено, че някой от хората там би го почерпил.

 •  
  Аз
  2017-12-30 15:47:09

  Щом цигари си пафка човека, значи са му предостатъчни парите. Има много по нуждаещи и заслужаващи ...

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас