Трима души са приети в токскологията на Пирогов, след объркали шишето с ракия със съседното с антифриз. Още осем са препили като за световно и са настанени в болницата по Коледа, съобщиха от здравното заведение.

7 бебета родени в "Св. Анна" по Коледа, 10 преяли и препили в болницата, сочи статистикат оттам. В клиниката е постъпило и семейство, натровило се от отопление с въглища. През празничните дни през "Пирогов" са преминали 1900 пациенти, 300 са приети в болницата, извършени са 60 хирургични интервенции по спешност.

Най-натоварено е било в токсикологията, където са постъпили над 40 души, 15 от които с тежки алергични реакции, уточниха специаелистите.

10 души са приети по спешност в отделението по гастроентерология на Университетската болница "Света Анна" в София след препиване и преяждане в празничните дни, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение вчера.

Петима от приетите са с чернодробни проблеми предизвикани от препиване. Други петима от пациентите са със сериозни здравословни проблеми, предизвикани от преяждане. Това се случва всяка година на Коледа и Нова година въпреки предупрежденията на лекарите, коментират медиците.