Царево затвори пътя през Караагач: Не искаме да живеем като индианци в най-морската община (СНИМКИ)

img

Стотици местни жители блокираха пътя от Бургас към Цраево с искаме общината най-после да има Общ устройствен план, който да й даде възможност за развитие

Стотици жители на Царево блокираха пътя от Бургас към южната морска община в района на моста над река Караагач. Това е входът на Община Царево, а протестът на хората е заради дългогодишното забавяне на Общия устройствен план.

„Не искаме да живеем като индианци, трябва  да имаме възможност да развиваме рибарство, пчеларство, да правим ферми. Никой от нас няма за цел презастрояване, а напротив”, казаха жителите, излезли на пътя. Сред тях е и кметът на Царево Георги Лапчев, който заяви, че се надява Общият устройствен план максимално бързо да бъде приет.

„Ние не знаем какви ще са промените по него, чакаме години. Обясняваме си забавянето с ротацията на няколко правителства, а това ни връзва ръцете”, каза градоначалникът.

„ОУП – цивилизационният прозорец към уникалната природа на Странджа”, „Ред и правила в застрояването”, „Не блокирайте развитието на Царево” са част от плакатите, издигнати на пътя в момента.

Шосето е напълно блокирано като потестиращите пропуснаха единствено линейка. Полиция е отцепила района.

„Режимът на протеста ни е уведомителен и не е ясно колко ще продължи. Ще стоим тук, докато бъдем чути”, казаха участниците в бунта.

Очаквайте подробности.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос