Бургазлийката Андония Димитрова се класира втора на международния конкурс Little Miss and Mr Planet 2016, който се проведе тази седмица в Созопол. Събитието, чийто домакин бе България събра на едно място деца от целия свят. Малките красавици се изявиха в два поредни дни, като първия бе за таланти, а на финалния представяха костюмите на бъдещето през техните очи, националните си носии и естествено официални тоалети.

Представителката на морския град се състезава с деца от 24 държави сред които Украйна, Южно Африканската Република, Нигерия,Бразилия, Албания, Армения и други.

През изминалата година Андония бе победител в националния конкурс Малка Мис България, а след това получи покана да представя страната ни на международната надпревара за деца Little Miss and Mr Planet 2016, организирана от модна агенция Интерсаунд.

Госпожица Димитрова е на 9 години, възпитаничка е на СОУ „Кирил и Методий“ в Бургас, през свободното си време се занимава професионално с балет. Като всяка малка дама на нейната възраст и тя мечтае да бъде принцеса, и това я кара да се чувства много щастлива от приза който е получила и емоцията която е изживяла стъпвайки на голямата сцена на Little Miss and Mr Planet 2016. Андония умее да рисува добре и мечтае един ден да успешен дизайнер, като Коко Шанел.