Ходим с камуфлажни дрехи, защото обичаме да ходим в гората да берем билки. Облеклото ни не е военно, а като на всеки ловец. Вчера смятахме да се разходим за билки край Бургас. Първо искахме да се снимаме с рокерите на Путин съвсем спокойно. Това казаха членове на ВС „Васил Левски“ пред Нова тв, които вече се прибраха във Варна след мелето на бензиностанция „ОМВ“ на изхода на Бургас вчера по повод похода на руските моторджии „Нощни вълци“. Двама от тях са задържани. Днес членовете на организацията, които вчера бяха с военни дрехи, се появиха с цивилно облекло и заявиха, че в ежедневието имат нормални професии, но обичали да ходят сред природата.

От отсрещната страна, която вчера участваше в конфликта в Бургас, са задържани двама българи – Иво и Иван, които бяха организатори на протеста срещу руските рокери „Нощни вълци“.

Задържаните вчера бяха отведени в Бургаския районен съд, но се оказа, че те няма да бъдат съдени по бързата процедура за дребно хулиганство, а по общия ред за хулиганство.