Околовръстният път в град Камено, който е държавна собственост, е в окаяно състояние. Дупките са на всеки метър, а трафикът особено през лятото е интензивен. За да заобиколят трасето цистерни и камиони минават по улиците на Камено. Хората от града негодуват години наред, но до този момент проблемът им не е бил разрешен. Преди седмица е сформиран Инициативен комитет и тече подписка към Агенция „Пътна инфруструктура”. Местните жители настояват държавата да оправи опасния участък, където преди дни се е обърнала цистерна заради лошите условия.

Проблемът на хората бе представен днес лично от кметът на Община Камено Жельо Вардунски по време на десетото заседание на ОС. Той обясни пред местния парламент, че Общината застава зад исканията на жителите на Камено. Общинската администрация ще изпрати писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” и МРРБ, придружени с подписката и актуални снимки от пътната обстановка.

Към подписката се присъединяват и фирми, които ежедневно са принудени да пътуват по разбития пътен участък.

От „Инициативния комитет” са категорични, че ако този път държавата не оправи Околовръстния път, ще започнат протести.

По време на сесията стана също така ясно, че и жителите на Трояново също подкрепят подписката и ще настояват пред държавата да се оправи и друг републикански път – този между Русокастро- Трояново - Вратица, който също е в крайно лошо състояние.

Общинските съветници също така одобриха днес решение за разписване на споразумение между Община Камено като бенефициент и всички партньори по проект – „Деца, родители и педагози – заедно за щастливо детство”. В него ще бъдат включени всички детски градини от общината.