Уникално по рода си кондиционно състезание ще се проведе тази събота на централния бургаски плаж. Участие ще вземат мъже и жени – ентусиасти от различни възрасти, които ще покажат възможностите на човешката физика. Инициативата е на „Организация за закрила на българските граждани“.

„Идеята е състезанието да стане запазена марка за Бургас и да се провежда всяка година. Надяваме се да се увеличават и броят на участниците и наградният фонд”, казват организаторите. Събитието ще бъде озвучено и от хитове. DJ ще забавлява гостите, ще има и викторина.

Организацията за закрила на българските граждани бе създадена преди 2 г. Идеята бе да защитава обикновения български гражданин и от тогава се включва в десетки благотворителни инициативи, протести за справедливи каузи и кръводарителски акции.

Членовете й през последните месеци обаче добиха популярност с граждански арести на мигранти. Самите те обаче се разграничават от показните акции за лов на бежанци със свински опашки, излъчвани в социалните мрежи и твърдят, че спортуват в планината.