Изложбата „Мъркащият Бургас”, запечатана през обектива на журналистката Стела Божидарова, обещава да изненада приятно всички любители на котки. Експозицията е необичайна, защото показва характера на истинските господари на бургаските улици – уличните котки. Сред фотомоделите е и Пазителят на Компаса.

„С „Мъркащия Бургас” искам да помогна на бездомните животни в града. А котките безспорно са се превърнали в един от символите на Бургас. Откакто живея тук, често ги снимам. Преди около два месеца реших да направя изложбата и чрез приходите от нея да помогна на организация „Милосърдни сърца”, които в момента строят Спасителен център за ранени и изоставени животни”, казва Стела.

Всеки посетител на изложбата, която отваря врати на петък 13-ти от 18:00 часа в зала "Георги Баев" на Морското казино, може да прибави някоя от фотографиите към личната си колекция. Началната цена е 10 лева, а колко ще остави купувачът е негово решение, но е важно да се знае, че всеки лев отива в името на благородна кауза.

Така че, ако този петък 13-ти котка ви мине път – на добро е.