Седем жители на бургаския кв. "Победа", известен като Комлука, са задържани заради това, че потрошиха с камъни и тухли полицейски автомобил "Опел Астра". В квартала, където населението е от ромски произход е проведена специализирана полицейска акция във връзка с образувани бързо полицейско и досъдебно производства по случая с атаката срещу полицаи вечерта на 20 април. Тогава полицейски екип отишъл на ул. "Тамара" по сигнал за надута музика (ВИЖ ТУК).

При излизането от квартала в посока Участък „Победа”, полицейският автомобил „Опел Астра” е замерван с различни предмети, като са нанесени побитости по купето на автомобила.

На следващия ден около 09.40 ч. във връзка със задържането на лица по образувано на 30.04.т.г. досъдебно производство са посетени адреси в кв. "Победа", съобщиха от ОДМВР-Бургас. При изтеглянето на служебните полицейски автомобили по ул. "Тамара" е забелязан младеж, държащ в ръка парче от тухла, който се опитал да я хвърли. Същият отправял закани и заплахи към полицаите, поради което е задържан и отведен в Първо Районно управление – Бургас – установено е, че това е : 21 годишния Р.М. от Бургас, срещу когото е образувано бързо полицейско производство.