Световноизвестният шахматист Анатолий Карпов пристигна в града ни днес на официално посещение, по покана на кмета Иван Алексиев. Заедно с гениалния гросмайстор кметът на община Поморие посрещна в кабинета си и: Виктор Родин – представител на фонд „Национално единство”, бивш депутат и съветник на президента Путин; Методи Митев – представител на фондация „Балкански институт за възстановяване и развитие” и предприемача Христо Маринов.

Участие в срещата взеха още заместник – кметовете Янчо Илиев, Кунчо Гайдов и Илия Джингов и секретарят на Общината Тони Митев. В разговора, бяха обсъдени редица любопитни теми, засягащи не само спорта, но и културните мероприятия в града и региона. Възникнаха и интересни идеи за взаимно сътрудничество, една от които бе организирането на „Дни на руската култура” в Поморие.

След срещата, освен забележителностите на Поморие, гостите с интерес разгледаха базата на общинския футболен клуб, стадиона в Каблешково и мотополигона в Порой. Приятна изненада за Карпов бе богатата колекция от руски автори, намираща се в градската библиотека. Той сподели и отличните си впечатления от грижата, която Общината полага за развитието на спорта, както и за приобщаването на руските жители и гости към всички спортни и културни мероприятия в града.

От 17.30 часа днес световният шампион ще посети и младите шахматисти от Клуб по шахмат „Алехин”, за да им даде стимул да продължават и да им разкрие няколко шампионски шахматни комбинации.