Живко Коцев беше подал оставка преди да ми представи ситуацията, когато ми обясни какво се е случило се оказа, че натискът е не само над границите, за това, което институциите могат да си позволят, а може да бъде разглеждано като възможен състав на престъпление. След обсъждане с неговите адвокати реши, че може да подаде писмен сигнал до мен. Това заяви Николай Денков пред журналисти, съобщава БНТ.

По думите Асен Василев си върши работата на финансов министър и няма никакво отношение към схеми, които се опитват да внушат към него.

"Асен Василев успя да увеличи приходите, така че да има средства за пенсионери, за здравна каса. След като сега ги е събрал значи, че преди са изтичали някъде", каза още Денков.

За последните случаи на митницата и повдигнатите обвинения за участие в организирана престъпна група срещу Петя Банкова, Денков коментира:

"Първо, нека се докаже, че тези хора са контрабандисти, второ, трябва да се докаже, че тя се е опитала да направи канал. Нито едното е доказано. Може да се окаже, че тя се опитва да си свърши работата", заяви той.

Във връзка с днешното изказване на Стою Стоев от ПП-ДБ в ефира на БНТ, в което той призова президента да не подпише указа за служебен кабинет, Николай Денков каза, че:

"Смятам, че президентът и Главчев трябва да спазят Конституцията. Аз не бих представил такъв призив. Моят призив към Главчев е за Калин Стоянов".

източник БНТ