Май не бях много добра орисница, след като бе толкова кратък животът на 45-ия и на 46-ия парламент. Това каза пред Нова телевизия Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"Проблемът не е в звънецът. Проблемът е в това, че ... Аз произнесох клетвата и на нея всички се заклеха в България и в интересите на народа. И после всички го забравиха. Ако става въпрос за деменция, аз би трябвало да съм този човек.

Още на предишните избори народът им каза съвсем ясно и аз това го казах: искам промяна и затова даде повече гласове на партиите на промяната. Второто бе, че на никой не дава болшинство. Работете заедно. И третото, което им каза с ниската избирателна активност, бе: омръзна ми от избори! Никой не чу какво каза народът.

Доста хора в този парламент имаха повече его от акъл. Не знаеха и как се прави политика. Тя се прави с диалог и с разумен компромис", подчерта Зайкова.

"Този парламент свърши нещо много важно – в най-новата история на България правителствата носят бюджета, а депутатите го утвърждават, в този ние прекроихме бюджета", каза още тя.

"Първото правителство, което предложи ИТН, не ми хареса. Не харесвам Ники Василев. Това, че знае седем езика, не означава, че не е корумпиран. От 2004 г. започнаха да действат предприсъединителните фондове. Колегите ми от "Подкрепа" се интересувахме много. 190 млн. евро бяха отпуснати за електронно правителство. От това нещо не се видя и един проект", заяви Зайкова.