Националният алианс на хората с редки заболявания в България взе участие в първия конгрес в Медицинския факултет в Бургас, който бе на тема: „Предизвикателства пред медицинската наука и практика през ХХI век“.

Докладът на председателя на организацията Владимир Томов бе на тема: „Силата на пациентските организации при борбата с редките болести“. На събитието присъства и Полина Милушева, която е моторът на алианса в Бургас. Двамата успяха да спечелят вниманието както на лекарите, така и на студентите.

„Радваме се, че студентите по медицина проявиха такъв ентусиазъм да си сътрудничим и вече набелязахме бъдеще мероприятия. Това е много важно за разбирането на хората с редки заболявания. Така бъдещите лекари, които завършват Медицинския факултет в Бургас, ще са подготвени и ще имат преки наблюдения върху различни случаи“, заяви Полина Милушева.

Провеждането не медицинския конгрес е голям успех за Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

„Даваме анонс за превръщането на конгреса в събитие с международно участие. И сега сред съавторите на докладите имаме колеги от Русия и Северна Македония. Отправихме предизвикателство и към нашите студенти – за първи път те са включени в организационния комитет на форум от такъв ранг. Ние преподавателите трябва не само да им предаваме знанията си, но и да ги приобщаваме към академичната общност“, каза по-рано председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова.