40-годишният Ахмед Али от ромския квартал „Победа“, който сви 2 кг кокаин от т.нар. „бананова пратка” на Пристанище Запад-Бургас бе осъден на 2 г. и 10 месеца затвор. Али се призна за виновен по всички пунктове на обвинението и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено в днешното заседание на Окръжния съд. Припомняме, че

той бе закопчан през февруари м.г., след като в къщата му-под семейното ложе, полицаи откриха пакети с чист кокаин на обща стойност 381 537,20 лв., задигнати от рекордната практа със 70 кг наркотик, пристигнала от Еквадор. Коката била задигната от склада на „Интерцитрус“ в порта. Али пръв се натъкнал на находката, съобщил затова на преките си ръководители и на полицията. Но пропуснал обаче да сподели, че междувременно отмъкнал няколко от пакетите. И ги дал на консигнация на братовчед. Той обаче го издал в полицията.

Колко е било точното количество на наркотика, което Али е откраднал от склада, и колко от него са били продадени, в хода на разследването, продължило повече от година, така и не е установено. Не е установено и кой всъщност е директният получател на стоката.